Usmażyć kotlety baranie z rusztu jak wyżej i przygotować do nich ryż w następujący sposób. Zagotować na wodzie ¼ litra ryżu, odlać wodę gorącą i przelać zimną; zasmażywszy troszkę cebuli na łyżce masła, włożyć ryż, zalać rosołem by go przykryło, wsypać pół łyżeczki papryki, posolić, stawiając na ogniu na ½ godziny, w końcu kiedy jest…
Kategoria: Baranina
Baranina
Filet jagnięcy z roszponką i ziarnami słonecznika
by MiGd@l • • 0 Comments
Składniki: • 40 dag jagnięciny bez kości • 2 łyżki oleju • ząbek czosnku • garść roszponki • 10 dag pieczarek • czerwona cebula • żółta papryka • 2 łyżki soku z cytryny • 3 łyżki sherry • łyżeczka łagodnej musztardy • 4 łyżki oliwy • 3 dag ziaren słonecznika • sól, pieprz Sposób przyrządzenia:…
Baranina
Jagnięcina po arabsku
by Romek • • 0 Comments
Składniki: 4 świeże golonki jagnięce 8 pomidorów 2 cebule ½ szklanki oliwy 4 łyżki soku cytrynowego, po łyżeczce kminku i bazylii, sól, czarny pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Umyte pozbawione błon i tłuszczu osuszone golonki wyluzować, usunąć z powięzi, pokroić na małe kawałki wielkości 3 cm na 4 cm. Cebulę obrać, opłukać i pokrajać w…
Baranina
Baranina z fasolą
by Eljot • • 0 Comments
Baranina
Kotlety baranie bite
by Dana • • 0 Comments
Składniki: • 0,7 kg baraniny z górki • sól • 1 dag mąki • 8 dag masła Sposób przyrządzenia: Wyżyłować i pokrajać kotlety zostawiwszy trochę tłuszczu, rachując 2 żeberka na 1 kotlet. (Kotlety baranie robią się zwyczajnie małe, gdy krają się je po jednej kostce na każdy). Zbić każdy osobno, nasolić, a gdy się mają…

