Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Spaghetti

Spaghetti – najpolularniejszy makaron z kuchni włoskiej

Makaron spaghetti z paluszkami krabowymi

Składniki: 50 dkg makaronu spaghetti 50 dkg paluszków krabowych lub mięsa z kraba 4 drobno posiekane ząbki czosnku 4 papryki, pozbawione nasion, drobno pokrojone 1 łyżka oliwy posiekana natka pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W woku lub dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek i paprykę, smażyć przez 30 sekund, dodać rozdrobnione paluszki krabowe mieszając smażyć…

Gyrosowe spaghetti

Składniki: makaron spaghetti pierś z kurczaka przyprawa gyros koncentrat pomidorowy ketchup pikantny papryka kukurydza ser żółty oregano, sól i pieprz Sposób przyrządzenia: Gotujemy makaron. Następnie na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę lub paski pierś, posypujemy przyprawą gyros. Gdy jest juz obsmażona dodajemy trochę ketchupu. Do tak przygotowanego mięska dodajemy koncentrat (tyle aby zagęścić),następnie pokrojoną…

Spaghetti Mexicana

Jest to przepis prosty ale stosunkowo niedawno przeze mnie opatentowany bo robiłem to tylko dwa razy i wychodził mi. Końcowy efekt przypominać może nieco Karbonare w konsystencji sosu. Niektórzy mogą się spierać o sposób wykonania i wszelkie porady będą cenne bo jeszcze ten przepis udoskonalam. Składniki: Makaron 500g najlepiej gniazdka o bardziej ,,paskowanych" wstążkach Papryka…

Spaghetti amatriciana

Składniki: 25 – 30 dkg makaronu typu spaghetti 15 dkg chudego wędzonego boczku 1 puszka 25 dkg pomidorów bez skóry ½ szklanki czerwonego wina 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy ½  czerwonej papryki 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 1 szklanka tartego sera parmezan Sposób przyrządzenia:   Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przepłukać zimną…