Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Spaghetti

Spaghetti – najpolularniejszy makaron z kuchni włoskiej

Spaghetti z grzybami

Składniki: 25 dkg makaronu spaghetti 40 dkg grzybów 2 drobno posiekane ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka sos sojowy 2/3 szklanki bulionu drobiowego 1 nieduża pietruszka pokrojona w słomkę 3 łyżki piure pomidorowego 1 łyżeczka ziaren sezamu szczypior pocięty w 2 cm odcinki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu na…

Makaron spaghetti z mini ośmiorniczkami

Składniki: 50 dkg małych ośmiorniczek 1 opakowanie spaghetti 2 szklanki sosu pomidorowego 3 łyżeczki octu winnego 4 rozdrobnione ząbki czosnku oliwa sól, pieprz, chili Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą, odstawić. W dużym rondlu doprowadzamy do wrzenia 2 szklanki wody i czerwony ocet winny, dodajemy wymyte ośmiorniczki i dolewamy…

Spaghetti z boczkiem i szparagami

Składniki: 25 – 30 dkg makaronu spaghetti 20 dkg pokrojonego w słupki boczku 3 ząbki drobno posiekanego czosnku 30 dkg pokrojonych szparagów 1 szklanka tartego parmezanu 3 łyżki oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać boczek, a gdy ten zacznie się…

Razowe spaghetti z cukinią i kozim serem

Składniki: 20 dkg razowego makaronu spaghetti 2 nieduże cukinie obrane i pokrojone w słomki 2 drobno posiekane ząbki czosnku 1 łyżka oliwy 2 łyżeczki drobno posiekanej mięty 10 dkg pokruszonego koziego sera skórka otarta z cytryny szczypta czerwonego pieprzu sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą. Na dużej…