Składniki:
- 50 dkg schabu wieprzowego
- 3 cebule
- ½ litra jogurtu naturalnego
- 1 łyżka sosu sojowego
- ½ łyżeczki pokrojonego korzenia imbiru
- 2 goździki
- 2 łyżki oliwy
- sól, pieprz, papryka
Składniki: 50 dkg wieprzowiny (schab, polędwiczka) młode ziemniaki 2 małe cebule ½ szklanki sok z cytryny 2 łyżki oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić w dużą kostkę. Sok z cytryny wymieszać z oliwą, solą i pieprzem, zamarynować mięso, odstawić na kilka godzin. Małe, młode ziemniaki obrać, gotować w osolonej wodzie przez 10 minut. Cebulę…
Składniki: wątróbki drobiowe boczek gotowany cebula oliwa mleko pieprz Sposób przyrządzenia: Wątróbkę podzielić na części, odciąć żyły i błony, zamoczyć w mleku, odstawić na godzinę. Odcedzić, opłukać wodą, osuszyć. Cebule obrać, pokroić w grube plastry, boczek pokroić w plastry. Na szpadki do pieczenia szaszłyków nabijać naprzemiennie składniki, posmarować oliwą, oprószyć pieprzem, upiec na grillu.
Składniki: ½ kg polędwiczek wieprzowych pomidory koktajlowe oliwa z oliwek sok z cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Z oliwy, soku z cytryny i przypraw przygotować marynatę. Umyte i osuszone polędwiczki pokroić w kawałki i zamarynować na trzy godziny w przygotowanej marynacie. Na szpadki do szaszłyków nabijać na przemian mięso i pomidorki koktajlowe. Piec na dobrze…