Składniki: cukinia biała kiełbasa cebulka papryczka przyprawa do grilla Sposób wykonania: Wszystkie składniki kroimy trochę grubiej. Nadziewamy na patyk na przemian kiełbaska, papryka, cukinia, , cebulka, kiełbaska itd. Wszystko posypujemy przyprawą do grilla. Pieczemy na grillu 15 minut. Przepis nadesłano na konkurs Letnie Grillowanie przez Cezarego Struka
Kategoria: Szaszłyki z grilla
Szaszłyki z grilla
Szaszłyk z wątróbek drobiowych
by Maria • • 0 Comments
Składniki: 25 dkg wątróbek drobiowych 10 dkg boczku 1 cebula olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Drewniane szpadki do szaszłyków namoczyć w wodzie. Wątróbki drobiowe obrać z żył, umyć, zalać mlekiem, odstawić w chłodne miejsce na 60 minut. Ponownie wypłukać, osuszyć, podzielić na płaty. Cebulę obrać, pokroić na plastry. Na namoczone szpadki nabijać naprzemiennie wątróbkę, boczek,…
Szaszłyki z grilla
Szaszłyk z pomidorkami koktajlowymi z grilla
by Roman • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg polędwiczek wieprzowych pomidorki koktajlowe 3 łyżki soku z cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Polędwiczki umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, przyprawić, skropić sokiem z cytryny, odstawić na 3 – 4 godziny w chłodne miejsce. Nabijać na szpadki do szaszłyków na przemian z pomidorkami. Piec na dobrze nagrzanym grillu. Smacznego.
Szaszłyki z grilla
Szaszłyk cygański z grilla
by Roman • • 0 Comments
Składniki: 80 dkg polędwicy wołowej 30 dkg boczku 30 dkg wątróbek drobiowych oliwa sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso i wątróbki pokroić w sporą kostkę o podobnej wielkości. Podobnie postąpić z boczkiem wędzonym. Naprzemiennie nabijać na szpadki do szaszłyków. Całość natrzeć zmiażdżonym w prasce czosnkiem wymieszanym z przyprawami i oliwą. Piec 10 – 15 minut kilkakrotnie…