Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Grill

Grill: Przepisy na grill’a

Mamy ogromna przyjemność zaprosić do naszej kolekcji dań na grilla. 
Zajdziesz tutaj przepisy od karkówki po ryby każdy jeden przepis na grill został sprawdzony przez internatów. Życzymy udanego grillowania. 

Sałata rzymska z grilla

Składniki: 6 łyżek sosu sojowego 1,5 łyżki oleju sezamowego 2 łyżki wytrawnego białego wina 1 łyżka cukru brązowego 1 łyżka startego świeżo imbiru 3 małe głowy sałaty rzymskiej Sposób przyrządzenia: Zmiksować wszystkie składniki sosu. Główki sałaty dokładnie wypłukać i osuszyć, przeciąć wzdłuż na polówki. Grillować na grillu przez 5 do 7 minut kilkakrotnie odwracając, pod…

Szaszłyk z wieprzowiny i młodych ziemniaków grillowany

Składniki: 50 dkg wieprzowiny (schab, polędwiczka) młode ziemniaki 2 małe cebule ½ szklanki sok z cytryny 2 łyżki oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić w dużą kostkę. Sok z cytryny wymieszać z oliwą, solą i pieprzem, zamarynować mięso, odstawić na kilka godzin. Małe, młode ziemniaki obrać, gotować w osolonej wodzie przez 10 minut. Cebulę…

Kebab gruziński z grilla

Składniki: 1 kg wołowiny bez kości 2 cebule 1/3 szklanki owoców berberysu 3 łyżki masła 2 jajka bułka tarta sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Przygotowania musimy rozpocząć w domu. Mięso wraz z cebulą zmielić w maszynce do mięsa. Do mięsnej masy dodać jajka, sól i pieprz do smaku, pozbawione pestek owoce berberysu, dokładnie wymieszać. Formować w…

Szparagi z grilla

Składniki: szparagi 2 łyżeczki posiekany estragon ½ łyżki posiekanej cebulki zielonej 4 łyżki masła sól, pieprz cytrynowy Sposób przyrządzenia: Szparagi oczyścić, odciąć zdrewniałe części. Zapakować po 8 w folię aluminiową. W rondlu rozpuścić masło, dodać zioła i przyprawy, przesmażyć nie rumieniąc. Szparagi zapakowane w folię piec na grillu 10 minut, obrócić w połowie pieczenia. Podawać…

Cebula z grilla

Składniki: biała i czerwona cebula ocet winny oliwa z oliwek sól, pieprz posiekany rozmaryn Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać nie odcinając „stopki” korzeniowej, przekroić wzdłuż na połówki. Ułożyć cebulę na talerzy, przyprawić solą i pieprzem, skropić octem, pozostawić na 1 godzinę. Cebulę posmarować oliwą, opiec na gorącym grillu. Opieczoną cebulę posypać posiekanym rozmarynem i dopiec na…