Składniki: 5 dużych twardych jabłek ¾ szklanki karmelu Sposób przyrządzenia: Na patelni podgrzewać ¾ szklanki cukru do momentu aż się rozpuści i nabierze koloru miodu, dolać kilka łyżek wrzącej wody, dokładnie wymieszać. Jabłka pokroić na ósemki, usunąć gniazda nasienne, podzielić na porcję. Przygotować odpowiednie kawałki folii aluminiowej, na każdym rozłożyć porcję pokrojonych jabłek, polać przygotowanym…
Kategoria: Grill
Grill
Jabłka z grilla z kremem
by Izunia • • 0 Comments
Składniki: Krem: 1 szklanka mleka 4 żółtka 2 jajka 1/3 szklanki cukru szczypta soli 2 łyżki alkoholu Pozostałe: 5 jabłek ¼ szklanki oliwy 2 łyżeczki zmielonego kardamonu Sposób przyrządzenia: W rondlu podgrzać mleko. W odpowiednim garnku ubijać razem żółtka i jajka, dodać cukier, sól i olejek waniliowy lub inny wg upodobań. Powoli dodawać gorące…
Grill
Kanie z serowym farszem grillowanie podane na tostach
by Roman • • 0 Comments
Składniki: 8 dużych kań 15 dkg tartego żółtego sera 8 kromek chleba tostowego 8 liści sałaty rzymskiej 8 przekrojonych na połowę Sos: 3 łyżki oliwy 3 łyżeczki posiekanego czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanej bazylii sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wymieszać dokładnie wszystkie składniki sosu, przyprawić. Grzyby oczyścić, wyciąć trzony. Nasmarować sosem. Opiekać…
Grill
Grzyby z czosnkiem grillowanie
by Roman • • 0 Comments
Składniki: 12 dużych grzybów 3 łyżki oliwy 3 łyżeczki posiekanego czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanej bazylii sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wymieszać oliwę i inne dodatki na jednolity sos, przyprawić. Oczyszczone kapelusze grzybów ułożyć na aluminiowych tackach do grillowania, każdy polać sosem i grillować przez 5 minut na gorącym grillu obracając. Podawać…
Grill
Grzyby leśne z grilla
by Roman • • 0 Comments
Składniki: ½ kg grzybów (kapeluszy jeśli duże) Marynata: 4 duże ząbki czosnku 2 łyżeczki soli 2 łyżki soku z cytryny ½ łyżeczki mielonego pieprzy 1/3 szklanki oliwy z oliwek Sposób przyrządzenia: Przygotować marynatę, czosnek rozgnieść z solą na jednorodną pastę. W odpowiednim naczyniu wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem oliwy, używając trzepaczki do jajek mieszać z…