Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzyby leśne z grilla

Składniki:

  • ½ kg grzybów (kapeluszy jeśli duże)

Marynata:

  • 4 duże ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • ½ łyżeczki mielonego pieprzy
  • 1/3 szklanki oliwy z oliwek


Sposób przyrządzenia:
Przygotować marynatę, czosnek rozgnieść z solą na jednorodną pastę. W odpowiednim naczyniu wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem oliwy, używając trzepaczki do jajek mieszać z powoli wlewaną oliwą.
Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć. W misce zalać przygotowaną marynatą i marynować przez około 30 minut. Tak przygotowane grzyby odsączyć z nadmiaru marynaty, nabijać na szpadki do grillowania i piec przez 4 minuty na dobrze nagrzanym grillu.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Roman

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *