Skład, sposób wykonania: Marchew (30dkg) zetrzeć, kilka orzechów włoskich posiekać, dodać łyżkę miodu i trochę śmietany, wymieszać. Nadaje się do wędlin lub do bulki z masłem. A marchew z selerem, tez dobra: marchew (jak wyżej) zetrzeć, tudzież 2 jabłka i seler, dodać troszkę soli, cukier, sok cytrynowy i śmietanę (ok. pół szklanki), wymieszać. Dobre do…
Kategoria: Dodatki
Dodatki
Modra kapusta.
by Teresa • • 2 komentarze
Skład: 1kg czerwonej kapusty 200 g boczku wędzonego (słonina) 2 małe winne jabłka sok z cytryny liść laurowy, angielskie ziele sól, pieprz i cukier Sposób przyrządzenia: Boczek drobno pokroić w kostkę i przesmażyć. Kapustę drobno poszatkować i wrzucić na powstały z boczku tłuszcz dodając sok z cytryny, sól, pieprz, ziele angielskie i liść laurowy. Podlać…
Dodatki
Placki ziemniaczano-serowe
by Gałucha • • 0 Comments
Składniki: – 2 szklanki piure ziemniaczanego – 15dkg startego ementalera – 2 łyżki mąki – 1 rozmącone jajko – ½ łyżeczki gałki muszkatołowej -1 łyżka oliwy z oliwek Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki wymieszać dokładnie w misce. Smażyć placuszki na oliwie.
Dodatki
Selerowe puree.
by Vjesja • • 0 Comments
Dodatki
Surówka ze szpinaku.
by Ewa • • 0 Comments
Świeże listki młodego szpinaku (tzw. baby spinach) po umyciu odsączam bardzo delikatnie jak najlepiej w wody , delikatnie drę do miski na mniejsze kawałki do tego dodaje siekany szczypiorek i rzodkiewkę , wszystko zalewam kwaśną śmietana(taka gęstą) roztrzepana z mlekiem i szczypta soli . Tutaj gdzie mieszkam baby spinach jest dostępny zawsze i gotowy do…