Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Dodatki

Marchewka z groszkiem.

  Skład: – 350 g marchwi – łyżka masła – 350 g zielonego groszku. – cukier – sól Sposób przyrządzenia: Marchew umyj, obierz i pokrój w kostkę, dodaj groszek zielony. Następnie duś na gorącym maśle (na małym ogniu), a potem przypraw solą i cukrem, podlej odrobiną wody i uduś pod przykryciem. Można potrawę zagęścić mąką.

Czerwona kapusta po flamandzku.

Skład: 1 mała czerwona kapusta 2 ziemniaki 2 cebule 2 plastry chudego boczku 1 łyżeczka octu sól, pieprz 50g masła 2 łyżeczki cukru-pudru Sposób przyrządzenia: Kapustę drobno pokroić i krotko , ok.3 min gotować. Cebulę i boczek pokroić, usmażyć na maśle, dodać do kapusty. Dodać sól, pieprz, cukier-puder i ocet, 1/2 szklanki cieplej wody. Gotować…

Cebulka słodko – kwaśna.

Skład: 200g obranej, młodej cebulki sól, pieprz 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki miodu 15g masła Sposób przyrządzenia: Przelać cebulkę kilka razy gorącą woda. Gotować do zeszklenia, w b.małej ilości wody z sola i pieprzem. Wylać wodę i dusić cebulkę w soku cytrynowym z miodem i masłem.

Pyszne i proste.

  Nie wiem czy może być coś prostszego i mniej pracochłonnego. Skład, sposób wykonania: Jeśli cebula jest mała to na 4, a jeśli jest większa, to pokroić ją trzeba na 6 lub 8 cząstek, ułożyć na folii aluminiowej – na blasze. Posypać czosnkiem, ziołami mieszanymi i solą. dodać do zawiniątka masło. Piec do miękkości (można…