Skład: 25dkg kapusty kiszonej 1 marchewka 1/2 cebuli łyżeczka oliwy kminek sól, pieprz, cukier Sposób przyrządzenia: Kminek zalać wrzątkiem, odcedzić. Utartą marchew, posiekaną cebulę i kapustę doprawić do smaku, dodać oliwę i kminek, dokładnie wymieszać.
Kategoria: Dodatki
Dodatki
Marchewka z groszkiem.
by Teresa • • 8 komentarzy
Skład: – 350 g marchwi – łyżka masła – 350 g zielonego groszku. – cukier – sól Sposób przyrządzenia: Marchew umyj, obierz i pokrój w kostkę, dodaj groszek zielony. Następnie duś na gorącym maśle (na małym ogniu), a potem przypraw solą i cukrem, podlej odrobiną wody i uduś pod przykryciem. Można potrawę zagęścić mąką.
Dodatki
Czerwona kapusta po flamandzku.
by Vjesja • • 0 Comments
Skład: 1 mała czerwona kapusta 2 ziemniaki 2 cebule 2 plastry chudego boczku 1 łyżeczka octu sól, pieprz 50g masła 2 łyżeczki cukru-pudru Sposób przyrządzenia: Kapustę drobno pokroić i krotko , ok.3 min gotować. Cebulę i boczek pokroić, usmażyć na maśle, dodać do kapusty. Dodać sól, pieprz, cukier-puder i ocet, 1/2 szklanki cieplej wody. Gotować…
Dodatki
Cebulka słodko – kwaśna.
by Vjesja • • 0 Comments
Skład: 200g obranej, młodej cebulki sól, pieprz 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki miodu 15g masła Sposób przyrządzenia: Przelać cebulkę kilka razy gorącą woda. Gotować do zeszklenia, w b.małej ilości wody z sola i pieprzem. Wylać wodę i dusić cebulkę w soku cytrynowym z miodem i masłem.
Dodatki
Pyszne i proste.
by pejsik • • 0 Comments
Nie wiem czy może być coś prostszego i mniej pracochłonnego. Skład, sposób wykonania: Jeśli cebula jest mała to na 4, a jeśli jest większa, to pokroić ją trzeba na 6 lub 8 cząstek, ułożyć na folii aluminiowej – na blasze. Posypać czosnkiem, ziołami mieszanymi i solą. dodać do zawiniątka masło. Piec do miękkości (można…