Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Dodatki

Surówka z kapusty pekińskiej 4

Składniki: 1 szt kapusty pekińskiej — mała 1 puszka kukurydzy 2 szt jabłka — duże 2 szt marchewek — duże majonez sól i pieprz ziołowy Sposób przyrządzenia: Kapustę poszatkować, jabłka i marchew zetrzeć na tarce, Kukurydzę odsączyć. Wymieszać wszystkie składniki z majonezem . Przyprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym. Przepis została nadesłany na Drugą…

Surówka z jabłka i selera.

Składniki: 1 jabłko seler wielkości jabłka sok z cytryny lub kwasek cytrynowy sól i cukier ok. pół szklanki śmietany Sposób przyrządzenia: Jabłko i seler obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Dodajemy śmietanę, sól, cukier i sok z cytryny do smaku. Dobrze mieszamy i umieszczamy surówkę na 30 min. w lodówce. Prosta, smaczna…

Kiszona kapusta z grzybami.

Składniki: 1 kg kapusty kiszonej, 1/2 kg pieczarek lub 10dkg suszonych grzybów, 1/2 kostka masła lub 10dkg domowego smalcu, liść laurowy, angielskie ziele, sól, pieprz i ewentualnie kminek. Sposób przyrządzenia: Starannie wypłukaną kapustę gotujemy w małej ilości wody z przyprawami (liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól i ewentualnie kminek) do miękkości. Pod koniec gotowania wrzucamy…

Pieczone ziemniaczki 3

Składniki: • 1 kg ziemniaczków obranych i przepołowionych, mają mieć mniej więcej ten sam rozmiar. • 7 ząbków czosnku, obranego przeciśniętego przez praskę • 5 łyżek oleju . Wykonanie: Całość połączymy ze sobą i zostawiamy na 3 godzinki. Później wkładamy do piekarnika na 1 godzinkę pieczemy przy 180 stopniach Celsjusza. Pyszne … smacznego

Kluski przecierane z ziemniaków.

Skład i sposób wykonania: 7 dużych ziemniaków zetrzeć na tarce, odlać trochę wody, wsypać sól. Do ziemniaków wsypać tyle żytniej mąki, aby ciasto było gęste. Zagotować w garnku wodę, osolić i wrzucać łyżką ciasto. Gotuje się tak długo, aż wszystkie opadną na dno garnka. Po ugotowaniu wylać na durszlak i przepłukać zimną wodą. Kluski ziemniaczane…