Składniki: 600 g słodkich migdałów 100 g gorzkich migdałów 2 szkl. zmielonego cukru 7 białek Sposób wykonania: Migdały utłuc po czym wymieszać je z białkami i cukrem. Powstałą masę doprowadzić do wrzenia na małym ogniu nie przerywając mieszania. Następnie masę rozłożyć w brytfannie wyłożonym papierem pergaminowym i podsuszyć w rozgrzanym piekarniku.
Kategoria: Dodatki
Dodatki
Lukier czekoladowy Dagmary
by Dagmara Frączek • • 0 Comments
Dodatki
Farsz z marchewki do pasztecików
by Nikodem Skowron • • 0 Comments
Składniki: 6 marchewek łyżka masła 2-3 jajka Sposób wykonania: Obraną marchewkę ugotować w niewielkiej ilości osolonej wody po czym ją odcedzić i drobno posiekać. Następnie ugotować jajka na twardo i drobno je spiekać, wymieszać z marchewką. Dodać jeszcze odrobinę bulionu aby masa była rzadsza. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Dodatki
Farsz z kaszy gryczanej i jajek do pasztecików
by Laura Zaremba • • 0 Comments
Składniki: 1 ¼ szkl. kaszy gryczanej łyżka masła bulion 1 cebula 2-3 jajka sól Sposób wykonania: Kaszę zalać wodą i ugotować. W między czasie posiekać cebulkę i przesmażyć ja na rozgrzanym maśle. Następnie ugotować jajka na twardo po czym je posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą dodając odrobinę bulionu. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Dodatki
Przyprawa turecka
by Małgorzata Kostrzewa • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki posiekanej mięty 3 rozgniecione ząbki czosnku 1 łyżka startego imbiru 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka zmielonego kminku pieprz Sposób wykonania: Wszystkie składniki wrzucić do miseczki i dokładnie wymieszać.