Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Dodatki

Masa migdałowa do ciast

Składniki: 600 g słodkich migdałów 100 g gorzkich migdałów 2 szkl. zmielonego cukru 7 białek Sposób wykonania: Migdały utłuc po czym wymieszać je z białkami i cukrem. Powstałą masę doprowadzić do wrzenia na małym ogniu nie przerywając mieszania. Następnie masę rozłożyć w brytfannie wyłożonym papierem pergaminowym i podsuszyć w rozgrzanym piekarniku.

Farsz z marchewki do pasztecików

Składniki: 6 marchewek łyżka masła 2-3 jajka Sposób wykonania: Obraną marchewkę ugotować w niewielkiej ilości osolonej wody po czym ją odcedzić i drobno posiekać.  Następnie ugotować jajka na twardo i drobno je spiekać, wymieszać z marchewką. Dodać  jeszcze odrobinę bulionu aby masa była rzadsza. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.  

Farsz z kaszy gryczanej i jajek do pasztecików

Składniki: 1 ¼ szkl. kaszy gryczanej łyżka masła bulion 1 cebula 2-3 jajka sól Sposób wykonania: Kaszę zalać wodą i ugotować. W między czasie posiekać cebulkę i przesmażyć ja na rozgrzanym maśle. Następnie ugotować jajka na twardo po czym je posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą dodając odrobinę bulionu. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.