Składniki: 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego oregano 2 łyżeczki posiekanego rozmarynu 1 łyżka startej skórki cytryny 1 łyżeczka granulowanego czosnku pieprz Sposób wykonania: Wszystkie składniki wrzucić do miseczki i dokładnie wymieszać. Przyprawa może być przechowywana przez dłuższy czas w lodówce.
Kategoria: Dodatki
Dodatki
Przyprawa ziołowa
by Judyta Rakowska • • 0 Comments
Składniki: 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżeczki posiekanego tymianku 3 ząbki rozgniecionego czosnku 2 łyżki posiekanej bazylii ¼ łyżeczki czerwonej papryki Sposób wykonania: Wszystkie podanie składniki wrzucić do miseczki i dokładnie wymieszać.
Dodatki
Przyprawa z Włoch
by Judyta Rakowska • • 0 Comments
Składniki: 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanej bazylii 2 rozgniecione ząbki czosnku 2 łyżeczki skórki startej z cytryny ½ łyżeczki suszonego tymianku ½ łyżeczki suszonego oregano ½ łyżeczki pieprzu Sposób wykonania: Wszystkie podanie składniki wrzucić do miseczki i dokładnie wymieszać. I mamy wspaniała przyprawę prosto z Włoch.
Dodatki
Masa pomarańczowa do ciast
by Gosia Grzyb • • 0 Comments
Dodatki
Masa makowa do ciast
by Mariola Banasiak • • 0 Comments
Składniki: 800 g maku 1 ½ szkl. słodkich migdałów 20 gorzkich migdałów 2 szkl. cukru Sposób wykonania: Mak sparzyć kilka razy wrzącą wodą po czym zemleć w maszynce. Następnie zmielić migdały i dodać je do maku razem z cukrem. Całość dokładnie wymieszać i zagotować.