Składniki: 2 szklanki śmietany kremówki 15 dkg cukru żelatyna (ilość wg przepisu producenta) 2 szklanki różnokolorowe soki wiórki czekoladowe Sposób przyrządzenia: Przygotować partiami żelatynę wg instrukcji na opakowaniu. Śmietanę zmiksować z cukrem, podzielić na tyle części iloma dysponujemy kolorami soków. Wymieszać część śmietany z sokiem i żelatyną, przelewać do ozdobnych foremek, odstawiać do lodówki aż…
Kategoria: Desery
Desery
Wafle o smaku toffi własnej roboty
by Danuta Wnorowska • • 0 Comments
Składniki: 1 op wafli 1, 5 l mleka 60 dag cukru cukier waniliowy łyżka masła Sposób wykonania: Mleko podgrzać na małym ogniu po czym dodać cukier i gotować około 2 godzin. Od czasu do czasu mieszając aż masa zacznie gęstnieć. Wówczas dodać cukier waniliowy oraz masło. Dokładnie wymieszać i jeszcze gdy jest ciepła rozsmarować ją…
Lody
Lody śmietankowo- malinowe
by Ola Mocek • • 0 Comments
Musy
Mus czekoladowy Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Desery
Jabłka w cieście francuskim z posypką migdałową
by Roksana Jastrząb • • 0 Comments
Składniki: lekko kwaśne jabłka kilka łyżek dżemu truskawkowego 50 dkg mrożonego ciasta francuskiego 1 zmiksowane jajko 5 dkg posiekanych migdałów cukier waniliowy Sposób przyrządzenia: Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki. Płaty rozmrożonego ciasta pokroić w odpowiednio duże kwadraty, na każdym ułożyć 4 cząstki jabłka, dodać odrobinę dżemu, rogi ciasta zawinąć do góry, posmarować…