Składniki: 20 dkg orzechów laskowych 20 dkg masła 20 dkg cukru pudru 3 żółtka 2 kieliszki rumu Sposób przyrządzenia: Orzechy poobierać, zrumienić na złoty kolor, przepuścić przez maszynkę. Masło zmiksować mikserem na pulchną masę. Połączyć z żółtkami utartymi z cukrem pudrem i orzechami. Dodać rum.
Kategoria: Desery
Desery
Masa migdałowa z sokiem owocowym
by Ilona Falińska • • 0 Comments
Desery
Masa migdałowo-czekoladowa
by Milena Łakomska • • 0 Comments
Składniki: 15 dkg migdałów 15 dkg czekolady 20 dkg cukru pudru 1/8 litra śmietanki 30% wanilia Sposób przyrządzenia: Pokrojoną czekoladę lub w proszku zalać gorącą śmietanką i zagotować na gęstą masę. Migdały sparzyć, zdjąć łupinę, lekko zrumienić w piekarniku, przepuścić przez maszynkę, połączyć czekoladą, dodać wanilii do smaku.
Desery
Masa migdałowa
by Ewelina Świąder • • 0 Comments
Desery
Cebulowy dodatek
by Julita Krzesińska • • 0 Comments
Składniki: 4 cebule 3 jajka vegeta łyżeczki masła pęczek szczypiorku Sposób wykonania: Cebulę pokroić w paseczki, po czym zalać je wodą i doprawić Vegetą. Trzymać na małym ogniu do miękkości cebuli po czym ja odcedzić i przełożyć na patelnie z rozgrzanym masłem. Kilka minut smażyć po czym wbić jajka i smażyć jeszcze przez chwilę do…