Składniki:
• 25 dag ciemnej twardej czekolady deserowej
• 3 jaja
• 2 – 3 dag cukru
• szklanka bitej śmietany
Składniki: • 2 duże dojrzałe mango • skórka i sok z dwóch limonek • 3 łyżki żelatyny • 3 jajka • 1 żółtko • 60 g cukru • 1 cukier waniliowy Wykonanie: Mango umyć, obrać, pokroić w kostkę i zmiksować, razem ze skórką startą z dobrze wyparzonych limonek, na gładką masę. Sok z limonek podgrzać…
Składniki: • 4 gruszki • 2 limonki • kawałek świeżego imbiru • 10 dag cukru mus: • 17 dag gorzkiej czekolady • 150 ml śmietany kremówki (30%) • 1 żółtko • 2 białka • 2 dag cukru • mały kieliszek whisky / rumu / koniaku Sposób przyrządzenia: Obrać gruszki, zalać wodą, dodać skórkę z 1…
Składniki: 3 tabliczki gorzkiej czekolady Mus karmelowy: • 4 batoniki Mars • 3 łyżki mleka • 350 śmietany(36%) • 1 białko Skorupki karmelowe: • pół szklanki cukru • trochę oleju Krem i dekoracja: • 12 dag białej czekolady • 350 ml śmietany(36%) • 45 dag mieszanych owoców jagodowych Sposób przyrządzenia: Przygotować czekoladowe pudełko: formę (może…
Skład: 3 jaja 25 dkg białej czekolady 250 ml śmietanki 36% ¼ filiżanki cukru pudru 1 laska wanilii 1 łyżka masła Sposób przyrządzenia: Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej, dodać masło, wymieszać. Ubić żółtka z cukrem i miąższem z laski wanilii. Do żółtek dodawać delikatnie czekoladę. Ubić śmietanę i wymieszać z masą. Ubić białka i wymieszać…