Składniki: mrożone ciasto francuskie 3 jabłka 750 g mirabelek 3 łyżki cukru pudru łyżka mleka Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić na kawałki po czym wrzucić je do rondelka, podlać odrobiną wody i posypać 2 łyżkami cukru. Na małym ogniu rozgotować. Następnie ciasto lekko rozmrozić i przełożyć do formy. Ułożyć na cieście jabłka a na nie…
Kategoria: Ciasta
Ciasta
Tiramisu Dawida
by Dawid Grabarczyk • • 0 Comments
Ciasta
Suflet z czereśniami
by Michał Czarnota • • 0 Comments
Składniki: 120 g mąki 4 jajka 4 łyżki cukru pudru Szczypta soli 2 szkl. mleka masło 500 g czereśni 2 łyżki koniaku cukier puder Sposób wykonania: Jajka zmiksować razem z mąką, cukrem pudrem, solą oraz mlekiem. Następnie wydrylować czereśnie. Połowę ciasta wlać na formę wysmarowaną masłem. Ułożyć na nim czereśnie, które skropić koniakiem i zalać…
Ciasta
Placek z daktylami i migdałami
by Marek Małkowski • • 0 Comments
Składniki: 300 g daktyli 150 g migdałów 150 g cukru pudru 80 g mąki ziemniaczanej 4 jajka ½ kostki masła masło Sposób wykonania: Żółtka utrzeć z cukrem po czym dodawać miękkie masło nie przerywając ucierania. Następnie wmieszać jeszcze zmielone daktyle, migdały oraz mąkę. Na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć. Ciasto przelać…