Składniki:
- 2 płaty ciasta francuskiego
- 2-3 nektarynki
- 2 łyżki stopionego masła
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
Składniki; 2 jajka ¾ szkl. cukru pudru 3 łyżki masła 1 szkl. mąki łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao aromat waniliowy masło biszkopty 1 szkl. cukru pudru ½ szkl. mleka łyżka masła Sposób wykonania: Jajka zmiksować z dodatkiem cukru po czym dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, roztopione i ostygnięte masło, aromat waniliowy,…
Składniki: koncentrat piernika masło bułka tarta 200 g powideł ze śliwek ¼ łyżeczki mielonego cynamonu ¼ łyżeczki skórki pomarańczowej smażonej w cukrze 100 g cukru 2 łyżki czekolady w proszku 3 łyżki mleka ¼ kostki masła kilka słodkich migdałów Sposób wykonania: Piernik przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Następnie wstawić do rozgrzanego piekarnika i upiec. Następnie…
Składniki: 2 gotowe blaty bezowe kostka masła 200 cukru pudru 3 łyzki kawy rozpuszczalnej 3 łyżki likier kawowego 150 g połówek orzechów pekan mały bezik ½ tabliczki gorzkiej czekolady Sposób wykonania: Masło zmiksować razem z cukrem pudrem po czym dodać kawę, likier i dokładnie wymieszać. Połowę kremu rozsmarować blat bezowy, nóż zamaczać w gorącej wodzie…