Składniki:
- koncentrat piernika
- masło
- bułka tarta
- 200 g powideł ze śliwek
- ¼ łyżeczki mielonego cynamonu
- ¼ łyżeczki skórki pomarańczowej smażonej w cukrze
- 100 g cukru
- 2 łyżki czekolady w proszku
- 3 łyżki mleka
- ¼ kostki masła
- kilka słodkich migdałów
Sposób wykonania:
Piernik przyrządzić według przepisu na opakowaniu.
Następnie wstawić do rozgrzanego piekarnika i upiec.
Następnie ciasto przekroić na dwa blaty i jeden posmarować powidłami wymieszanymi z cynamonem i skórką z pomarańczy.
Następnie mleko wymieszać z cukrem i czekoladą po czym trzymać na małym ogniu cały czas mieszając.
Gdy masa zacznie gęstnieć dodać masło, wymieszać i polać ciasto.
Przed podaniem udekorować migdałami.