Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Ciasta czekoladowe

Czekoladowe kokosanki

Składniki: 1) Ciasto: • 2 jajka • 25 dag masła lub margaryny • 20 dag cukru • 1 łyżki kakao • aromat rumowy • 15 dag wiórków kokosowych • 25 dag mąki • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia • tłuszcz do wysmarowania blachy 2) Dekoracja: • 25 dag cukru pudru • 1 łyżki kakao •…

Rolada czekoladowo-kokosowa

Składniki na ciasto:
• 4 paczki herbatników – zmielić
• 10-12 łyżek słodkiej śmietany
• 10 dag masła 1 cukier waniliowy
• 12 dag cukru pudru

Wszystkie składniki razem zagnieść.

Składniki na masę:
• 6 łyżek słodkiej śmietany
• 10 dag wiorek kokosowych
Wymieszać i zostawić na 10 minut.

  • 15 dag masła
  • 15 dag cukru
  • 2 kieliszki wódki
  • 4 łyżki kakao

Ciasto bananowo – czekoladowe.

Składniki: 4 małe banany (ok. 400 g) 150 g deserowej czekolady 50 ml mleka 3 żółtka 30 g cukru pudru 250 ml śmietany kremówki 1-2 łyżki soku z cytryny 30 g wiórków czekoladowych gotowy spód z kruchego ciasta Sposób przyrządzenia: Pokruszoną czekoladę rozpuścić w gorącym mleku. Ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na masę. Zmiksować…