Składniki:
• 3 szklanki mąki
• 1.5 kostki masła
• 0.75 szklanki mleka
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia
• 1.5 szklanki cukru
• 6 jajek
• 6 łyżeczek kakao
• 5 dag rodzynek
Sposób przyrządzenia:
Masło, cukier, mleko i kakao zagotować w garnku i stale mieszając gotować przez 10 minut. Z tego odlać 0.75 szklanki i zostawić na polewę. Ostudzić, dodać żółtka, mąkę, rodzynki i orzechy, na końcu ubitą pianę z białek. Ciasto wylać do wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką blachy. Piec w nagrzanym piekarniku około 40 minut. Po upieczeniu ostudzić, wyjąć z blachy, posmarować polewą i ozdobić.
Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Xawier