Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: zioła

Jogurtowy sos do warzyw

Prosty sos, który podkreśli smak warzywnych przekąsek. Aby go wykonać  będziesz potrzebować: jogurtu greckiego, musztardy, koperku, szczypiorku i majonezu. 
 

Składniki:

  • 200 g greckiego jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu 
  • ½  łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka musztardy
  • ½  pęczka szczypiorku
  • ½  pęczka koperku
  • ½  pęczka bazylii
  • pieprz
  • sól

Bruschetta z pomidorem i bazylią Izy

Jest to odpowiednie miejsce dla miłośników włoskich przekąsek. Bruschetta z pomidorem i bazylią Izy. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: pomidora, czosnku, oregano i bazylii. 
 

Składniki:

  • 3 kromki chleba 
  • 1 pomidor 
  • 1 ząbek czosnku 
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • płaska łyżeczka oregano 
  • płaska łyżeczka bazylii
  • kawałek masła
  • sól
  • pieprz

Marynata do wieprzowiny Konrada

Tym razem przepis na marynatę, która idealnie sprawdzi się do mięs wieprzowych. Do jej wykonania potrzebujesz: czerwonego wina, oliwy z oliwek, czosnku, majeranku i tymianku. 
 

Składniki:

  • 3 kieliszki czerwonego wina
  • ½ szkl oliwy z oliwek 
  • 3 łyżki musztardy
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki sosu worchestershire
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • spora garść suszonego majeranku
  • kilka gałek tymianku 
  • 2 listki laurowe
  • 1 łyżeczka ziarnistego pieprzu 
  • 2 łyżki octu winnego

Kuskus z pomidorami i ogórkiem Dagmary

Gorąco polecamy sprawdzony przepis na pyszną kaszę kuskus. Tym razem przepis na kuskus z pomidorami i ogórkiem. Pozostałe składniki przepisu: czerwona cebula, czosnek,  
 

Składniki:

  • 1 szkl kuskus 
  • 2 pomidory
  • 1 ogórek
  • ½  czerwonej cebuli
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 3 łyżki posiekanych listków mięty
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka łyżek oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny 
  • sól
  • pieprz czarny 

Opiekane ziemniaczki

Pyszne, chrupiące i mocno aromatyczne opiekane ziemniaczanki. Do ich wykonania będziesz potrzebować; ziemniaków, oliwy z oliwek, słodkiej i ostrej papryki oraz tymianku i rozmarynu. 
 

Składniki:

  • 5 dużych ziemniaków 
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
  • sól
  • pieprz