Składniki: 20 krążków ze świeżego lub konserwowego ananasa 1 szklanka wiórek kokosowych Sposób przyrządzenia: Wiórka kokosowe lekko wyprażyć na suchej patelni. Krążki ananasa obtoczyć w wyprażonych wiórkach, odkładać na kuchenny papierowy ręcznik, pozwolić aby sok lub zalewa wyschły, a wiórka przywarły do krążków owocu.
Tag: zimny
Śliwki
Śliwki lub morele z sokiem z granatów i ginem
by Ela Ciszek • • 0 Comments
Desery
Owoce w syropie
by Maja Bloch • • 0 Comments
Składniki: 30 dkg obranych, pokrojonych na połowę brzoskwiń 30 dkg pokrojonych na połowę truskawki Syrop: ¾ szklanki cukru ½ szklanki wody 2 łyżki rumu lub koniaku Sposób przyrządzenia: W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, dodać cukier, powoli gotować aż cukier się rozpuści, schłodzić, dodać alkohol. W szklanych pucharkach umieścić owoce, zalać syropem, mocno schłodzić.
Desery
Kokosowo-rodzynkowy Breckeaway
by Mateusz Matti • • 1 Comment
Składniki : 1 kostka margaryny(Kasi) 1 szklanka cukru 0,5 szklanki wody 1 cukier waniliowy 4 łyżki kakao 1 mleko w proszku 1 paczka herbatników 1 paczka rodzynek 1 paczka wiórków kokosowych Sposób przyrządzenia: 5 pierwszych składników rozpuścić w garnku, gotować 3 minuty. Następnie masę ostudzić i stopniowo wsypywać mleko. Potem dodać rodzynki i wiórki kokosowe.…
Bezalkoholowe
Napoj orzezwiajacy
by Mali • • 0 Comments
Składniki:2plasterki ananasa(z puszki),po 1/2 szklanki soku ananasowego i slodkiej śmietanki,kilka kostek lodu,plasterek lemonki,wisienka koktajlowa i listki melisy do dekoracji. Sposób przyrządzenia:Ananasa pokroic.Razem z kostkami lodu wrzucic do szklanki.zalać śmietanką i sokiem.Wymieszać, udekorować.