Składniki:
- 6 dużych ziemniaków
- 2 jajka
- 4 łyżki mąki
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
- olej
Składniki: torebka zupy cebulowo-grzybowej 1 kg ziemniaków 1/3 szkl oleju roślinnego pęczek natki pietruszki Sposób wykonania: Zupę wymieszać z olejem i posiekaną natką pietruszki. Następnie dodać obrane ziemniaki pokrojone na kawałki. Całość dokładnie wymieszać, aby ziemniaki dokładnie okryły się warstwą przypraw. Przełożyć je na blasze i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 230 stopni. Zapiekać około…
Składniki: 4 szklanki ziemniaków purée 1 puszka kukurydzy ½ kg resztek pieczonej mielonej wieprzowiny 3-4 kulki masła Sposób wykonania: Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni C. Ugotować ziemniaki i rozetrzeć. Na małej patelni podgrzać kukurydzę. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami ziemniaki, kukurydzę i mielone mięso, kończąc warstwą ziemniaków. Na wierzchu ułożyć kulki masła i piec…
Składniki: