Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: żeberka

Żeberka pomysłu Patryka

Zastanawiasz się co przygotować dziś na obiad? Przygotuj znakomite, soczyste żeberka pomysłu Patryka. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: żeberek, przecieru pomidorowego, musztardy i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • ½ kg żeberek
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki oliwy z oliwek 
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 2 łyżki miodu 
  • sól
  • pieprz

Żeberka przepisu Marceliny

Kolejny przepis na znakomite, soczyste żeberka przepisu Marceliny. Do wykonania tego przepisu będziesz potrzebować: żeberek wieprzowych, tabasco, musztardy i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 1 kg żeberek
  • 1 łyżeczka tabasco
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 4 łyżki oliwy z oliwek 
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 1/2 łyżeczki papryki ostrej
  • sól
  • pieprz
 

Żeberka przepisu Weroniki

Potrawy z wieprzowiny! Znakomite przepisy tylko na pychotka.pl! Żeberka przepisu Weroniki. Lista zakupów: żeberka wieprzowe, czosnek, ketchup, sos sojowy, imbir i goździki. 
 
Składniki:
  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka keczupu
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka utartego imbiru
  • szczypta goździków
  • 1 kieliszek żubrówki
  • sól 
  • pieprz

Żeberka przepisu Kazimierza

Pyszne przepisy kulinarne z kategorii: żeberka. Tym razem przepis na żeberka pomysłu Kazimierza. Przepis zawiera: żeberka, miód, koncentrat pomidorowy i zioła. 
 

 

Składniki:

  • 1 kg żeberek
  • ½ szkl miodu 
  • 50 ml koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 2 ząbki czosnku

Żeberka pieczone Dagmary

Znakomity przepis na żeberka. Musisz je wypróbować. Żeberka pieczone Dagmary. Przepis zawiera; żeberka wieprzowe, ketchup, koncentrat pomidorowy oraz zioła prowansalskie. 
 

Składniki:

  • 1 kg żeberek 
  • ½ szkl ketchupu
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • ¾ szkl soku pomarańczowego
  • 1 łyżeczka papryki
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich 
  • ½ łyżeczki cukru
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz