Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ze śmietaną

Mushroom Sarnie – Grzyby zapiekane

Składniki: • kostka miękkiego masła (250g), • 4 suszone pomidory drobno posiekane • 1 czerwona chili papryczka posiekana • czosnek drobno posiekany • kilka gałązek świeżego tymianku • morska sól i świeżo mielony pieprz • 4 duże białe grzyby • pół chleba sourdough (kwaskowaty) • 2 łyżki musztardy Dijon • pęczek watercress – sałata wodna…

Świeże grzyby smażone z cebulą

Składniki: • 450 g grzybów • 1 cebula • 100 g słoniny • sól Sposób przygotowania: Grzyby oczyścić, sparzyć wrzątkiem, umyć, pokroić i usmażyć na słoninie, dodając przesmażoną cebulę i sól.Trzymać na ogniu, aż będą miękkie. Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Paula__18

Marchew zapiekana ze śmietaną

Składniki: • 3-4 marchwie • 3 łyżki stołowe cukru • pół szklanki śmietany • 2 łyżki stołowe masła • sól Sposób przyrządzenia: Marchew pokroić na kawałki,dodać cukier oraz sól i smażyć aż do pojawienia się rumianej skórki.Następnie dodać śmietanę i zapiec w piekarniku. Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Paula__18

Grzyby w śmietanie.

Składniki: • 30 dag. grzybów. • 1 posiekana cebula. • masło, sól, pieprz. • 1/2 szkl. gęstej kwaśnej śmietany. • 10 dag. startego żółtego sera. • roztarty ząbek czosnku. Wykonanie: Grzyby kroimy w paski. Cebulę szklimy na maśle, dodajemy czosnek i grzyby, przyprawiamy i dusimy. Zalewamy śmietaną. Przekładamy do żaroodpornego naczynia posypujemy serem i zapiekamy.…