Składniki: średniej wielkości główka czerwonej kapusty cebula duże winne jabłko sok z połowy pomarańczy 2 łyżki rodzynek olej słonecznikowy cukier sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować cebule posiekać a obrane jabłko w kostkę. Następnie sok z pomarańczy wymieszać z olejem, solą oraz cukrem i polać sałatkę. Całość wymieszać i posypać jeszcze rodzynkami.
Tag: zdrowie
Listy
Sałatka z kapusty i jabłka w śmietanie
by Anna Sójka • • 0 Comments
Składniki: główka młodej kapusty szklanka śmietany jabłko mała cebulka natka pietruszki łyżka soku z cytryny cukier sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować a jabłko zetrzeć na tarce. Polać całość śmietaną i dodać jeszcze posiekaną cebulę i natkę pietruszki. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz cukrem.
Listy
Surówka z ogórków i cebuli
by Marta Krzywda • • 0 Comments
Składniki: 40 dag kwaszonych ogórków 10 dag cebuli 1-2 łyżki oleju łyżka zielonej pietruszki Sposób wykonania: Obrane ogórki pokroić na plasterki, cebulę posiekać. Całość skropić olejem i posypać posiekaną natką pietruszki.
Listy
Surówka z kiszonej kapusty z papryką
by Natalia Stanik • • 0 Comments
Składniki: 25 dag kiszonej kapusty strąk papryki świeżej lub konserwowej ogórek kiszony cebula łyżka oleju słonecznikowego cukier sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, paprykę pokroić w paski a ogórka w plasterki. Dodać jeszcze posiekaną cebule i całość dokładnie wymieszać. Skropić całość olejem i doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Listy
Sałatka z cykorii i pomarańczy
by Krystyna Daszkiewicz • • 0 Comments
Składniki: 4 cykorie duże winne jabłko pomarańcza 3-4 łyżki posiekanych orzechów włoskich łyżeczka rodzynków sok z połowy cytryny pół szklanki jogurtu naturalnego kilka gałązek pietruszki cukier sól Sposób wykonania: Cykorie posiekać, jabłka pokroić w kostkę, obrane pomarańcze podzielić na cząstki. Dodać jeszcze rodzynki oraz orzechy i całość dokładnie wymieszać. Następnie jogurt wymieszać z sokiem z…