Składniki: 2 cukinie /około 1 kg/ 1 puszeczka koncentratu pomidorowego 2 cebule 4 łyżki masła 2 łyżki mąki sól, pieprz i cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Cukinie umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki około 1 cm. Przygotowaną cukinię obrumienić na tłuszczu. Cebulę obrać, poddusić z dodatkiem łyżki tłuszczu, wymieszać z koncentratem pomidorowym, doprawić…
Tag: zapiekanka
Listy
Kalafior zapieczony z parmezanem i octem balsamicznym
by Bartek Gnatowski • • 0 Comments
Listy
Ziemniaki zapiekane z serem
by Olga Kuchcińska • • 0 Comments
Listy
Pomidory zapiekane z fetą i octem balsamicznym
by Katarzyna • • 0 Comments
Składniki: 4 pomidory 1 op. fety 1 łyżeczka oregano ½ łyżeczki pieprzu 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu balsamicznego garść świeżych ziół Sposób wykonania: Pomidory oraz fetę pokroić na grube plastry, które układać warstwami na przemian w naczyniu żaroodpornym pomasowanym oliwą. Następnie ocet balsamiczny wymieszać z oregano oraz pieprzem i polać zapiekankę. Przykryć folią aluminiową…
Listy
Cytrynowa słodka zapiekanka
by Kornelia Dynowska • • 0 Comments
Składniki: 2 cytryny 4 jajka ½ szkl. cukru pudru 1 szkl. bułki tartej tłuszcz cytryna cukier Sposób wykonania: Żółtka utrzeć z dodatkiem cukru po czym dodać sok wyciśnięty i skórkę startą z cytryny oraz tartą bułkę. Całość dokładnie wymieszać i na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć. Powstały krem przelać do formy…