Składniki: 500 g filetów z flądry 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki soli 2 cebule 3 łyżki masła 4 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 jajka 2 łyżki tartej bułki 50 g żółtego sera Sposób wykonania: Filety skropić sokiem z cytryny po czym obtoczyć w roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej. Ułożyć je w…
Tag: zapiekane
Listy
Dorsz z chrzanem pieczony
by Agata Domagała • • 1 Comment
Listy
Zapiekanka z twarogu i rodzynek
by Renata Przywara • • 0 Comments
Składniki: 4 czerstwe bułeczki 50 g rodzynków 200 g twarożku 2 jajka 300 ml śmietanki 3 łyżki cukru 1 łyzka masła Sposób wykonania; Bułki pokroić na kromki, twarożek rozdrobnić widelcem a rodzynki sparzyć wrzątkiem. Następnie w naczyniu żaroodpronym układać warstawmai bułki, twarożek i rodzynki. Natomiast jajka roztrzepać z maślanką oraz cukrem i polać wierzch zapiekanki.…
Listy
Gorące śliwki w cukrem
by Kamila Basoń • • 0 Comments
Składniki: • 80g suszonych śliwek • 4 szklanki mleka • 2 łyżki stołowe cukru Sposób wykonania: Śliwki dokładnie opłukać po czym żaląc je mlekiem i odstawić na 2 godziny. Po tym czasie dodać jeszcze cukier. Całość dokładnie wymieszać i wstawić do piekarnika. Piec do momentu aż na powierzchni powstanie rumiana pierzynka.
Listy
Jajka zapiekane z makaronem
by Natalia • • 0 Comments
Składniki: 8 jajek 1 opakowanie makaronu spaghetti 4 łyżki masła 3 łyżki buki tartej 4 łyżki keczupu ½ szklanki startego ostrego żółtego sera sól, pieprz, mielona papryka do smaku ½ szklanki posiekanej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić , schłodzić. Przygotować natłuszczone żaroodporne naczynie, wysypać tartą bułką. Makaron wymieszać z…