Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: zakąski

Plastry jabłka z serem czosnkowym i bekonem Iwony

Składniki: 10 plastrów kwaśnego jabłka 10 plastrów bekonu 10 łyżeczek twarogu śmietankowego 2 rozgniecione ząbki czosnku sok z cytryny Sposób przyrządzenia: plastry jabłek o grubości około 10 mm skropić sokiem z cytryny. Twaróg wymieszać z czosnkiem, solą i pieprzem. Bekon pokroić w kostkę, wysmażyć na patelni, obsączyć skwareczki z tłuszczu. Plastry posmarować pastą twarogową, a…

Jabłka nadziane selerem naciowym, łososiem i nerkowcami Iwony

Składniki: 5 lekko kwaśnych jabłek 2 łodygi selera naciowego 5 plastrów wędzonego łososia ½ szklanki prażonych posiekanych orzechów nerkowca 3 łyżki majonezu sok z cytryny Sposób przyrządzenia: Jajka przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne i używając łyżeczki wydrążyć z każdej połówki miąższ tak aby powstała miseczka. Wydrążony miąższ i „miseczki: skropić sokiem z cytryny aby…

Panierowana papryka jalapeno z mięsnym farszem Iwony

Składniki: 20 papryk 50 dkg mielonego, mieszanego mięsa 2 jajka sól, pieprz tarta bułka olej do głębokiego smażenia Sposób przyrządzenia: Paprykę zalać wrzątkiem, pozostawić na kilka minut, odcedzić, schłodzić. Każdy strąk naciąć delikatnie wzdłuż i przez powstały otwór delikatnie usunąć gniazda nasienne. Mięso wymieszać z jajkiem i przyprawami, farszem napełnić wnętrze papryki. Tak przygotowane papryczki…

Jajka faszerowane wędzonym łososiem Iwony

Składniki: 10 ugotowanych na twardo jaj łosoś wędzony w plastrach 3 łyżki majonezu świeży, drobno posiekany koperek Sposób przyrządzenia: Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połówki, usunąć żółtka. Płaty łososia pokroić w drobną kostkę. Żółtka dokładnie rozgnieść widelcem. Łososia, rozgniecione żółtka i majonez wymieszać. Przyrządzoną tak pastę nadziewać pozbawione żółtek połówki jaj. Całość obficie posypać posiekanym…