Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: zakąski

Agrest pieczony z kruszonką

Składniki: 150 g mąki 100 g cukru 100 g masła 2 łyżeczki cynamonu masło 300 g agrestu 3 łyżki cukru kryształu 3 łyżki cukru pudru Sposób wykonania; Oczyszczony agrest przełożyć do formy wysmarowanej masłem. Posypać cukrem i odstawić. Następnie mąkę, miękkie masło, cynamon raz cukier zagnieść. Z powstałego ciasta kruszyć kawałki posypując agrest. Wstawić do…

Ruloniki ze schabu ze szparagami

Składniki: 16 plasterków pieczonego schabu 8 szparagów konserwowych 3 jajka 1 pęczek szczypiorku 1 łyżka majonezu sól pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i pokroić w kostkę. Dodać do jajek majonez, posiekany szczypiorek i całość dokładnie utrzeć. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Plasterki schabu posmarować powstałą pastą. Na środku…

Ruloniki z łososia z ogórkiem

Składniki: 8 plastrów wędzonego łososia 1 zielony ogórek 50 g serka kremowego 1 łyżka posiekanego koperku Sposób wykonania: Plasterki lekko przyciąć z boków aby powstał kształt prostokąta. Następnie odkrojone skwarki zmiksować z dodatkiem serka. Ogórek obrać i pokroić na 16 słupków. Plastry łososia posmarować serowa pastą, kładziemy słupek ogórka, posypujemy całość koperkiem i zwijamy w…

Cebulowe paluszki

Składniki: 200 g mrożonego ciasta francuskiego 1 jajko 300 g cebuli 2 łyżki masła 1 łyżka maku sól cukier Sposób wykonania: Ciasto rozmrozić. W między czasie posiekać cebulę i zeszklić ją na rozgrzanym maśle, po czym oprószyć ja solą oraz 1 łyżeczką cukru, zarumienić. Następnie rozsmarować ją na cieście. Ciasto złożyć na pół, lekko rozwałkować…

Groszek duszony z szynką

Składniki: 600 g groszku 100 g wędzonej szynki 1 cebula 150 ml bulionu 3 łyżki maska sól pieprz cukier Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle po czym zalać ją bulionem. Rzucić jeszcze groszek i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Trzymać na ogniu około 20 minut. W między czasie szynkę pokroić…