Składniki:
- 50 dag porzeczek
- 50 dag wiśni
- 40 dag miodu
- 2 łyżki cukru
Składniki: ½ kg polędwiczek wieprzowych 1 szkl wiśni ½ kostki bulionu warzywnego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka masła 1 łyżeczka posiekanego imbiru 1 łyżka miodu szczypta czerwonego pieprzu sól pieprz Sposób wykonania: Polędwiczki pokroić na plastry, które lekko rozgnieść po czym natrzeć solą, pieprzem oraz oliwą. Lekko osmażyć na rozgrzanym tłuszczu po czym…
Składniki: 1 kg wiśni ½ kg cukru 1 szkl wody ¼ l kirschu Sposób wykonania: Umyte wiśnie sparzyć wrzątkiem, oderwać ogonki i ponakłuwać wykałaczką po czym przełożyć je do wyparzonych słoików. Następnie do szklanki gorącej wody wsypać cukier i gotować tak długo, aż powstanie gesty syrop, wówczas zalać nim owoce do ¾ wysokości. Gdy syrop…