Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dżem wiśniowo-porzeczkowy słodzony miodem

 

Składniki:

  • 50 dag porzeczek
  • 50 dag wiśni
  • 40 dag miodu
  • 2 łyżki cukru
     

Sposób wykonania:

  1. Porzeczki wrzucić do rondelka, podlać odrobiną wody i rozgotować na małym ogniu.
    Wówczas przetrzeć je przez sito.
    Dodać do nich miód, wymieszać i gotować na małym ogniu około 2 minut.
    Następnie wiśnie wydrylować i obgotować je w wodzie z dodatkiem cukru.
    Po czym je odcedzić i połączyć z porzeczkami.
    Powstałą masę przełożyć do słoików i pasteryzować około 15 minut.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *