Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z wędlinami

Szynka w piwnym cieście

Składniki: 10 plastrów szynki drobiowej ½ litra piwa 3 jajka 2 szklanki mąki sól olej Sposób przyrządzenia: Z piwa, mąki, jajek i szczypty soli miksujemy ciasto. Każdy plasterek szynki zwijamy w rulonik. Na patelni rozgrzewamy olej. Ruloniki z szynki, maczamy w cieście i smażymy na złocisty kolor z każdej strony. Wykładamy na półmisek z papierowym…

Szynka z marynaty

Składniki: 2,5 kg szynki surowej skórka starta z 1 cytryny 20 goździków 10 g cynamonu kromka razowego chleba Marynata: 3 cebule 1,5 l octu winnego sól 15 liści laurowych 20 ziaren ziela angielskiego Sposób wykonania: Szynkę obrać ze skóry po czym natrzeć ja solą. Następnie posiekaną cebulę zalać octem , dodać przyprawy i doprowadzić do…

Biała kiełbasa ze śliwkami

Składniki: 2 białe kiełbasy 3 cebule 200 g suszonych śliwek 1 łyżka oleju Sposób wykonania: Cebule pokroić na krąkzi i polowe ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Na cebuli rozłożyć kiełbasę nakłutą widelcem. Ponownie ułożyć cebulę a na samej górze rozłożyć śliwki sparzone wrzątkiem. Całość polać olejem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni…

Biała kiełbasa w cieście francuskim

Składniki ¾ kg białej kiełbasy op. ciasta francuskiego majeranek pieprz tłuszcz Sposób wykonania: Rozmrożone ciasta francuskie rozwałkować po czym pokroić go w paski. Następnie kiełbasę posypać tymiankiem oraz pieprzem i owinąć paskami ciasta. Przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 30 minut.