Składniki 1 kg ziemniaków 20 ag pieczarek cebula 15 dag bekonu 2 jaja 3 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżki mąki pół łyżeczki mielonego kminku pieprz sól tłuszcz do smażenia Sposób wykonania: Pieczarki pokroić na plasterki, bekon w kostkę a cebulę posiekać po czym razem przesmażyć. W między czasie obrane ziemianki zetrzeć na tarce i dodać…
Tag: z warzywami
Listy
Kotlety ziemniaczane z jajkiem
by Weronika Brożyna • • 0 Comments
Składniki: 6 jaj ugotowanych na twardo surowe jajo 3 ziemniaki ugotowane w mundurkach po 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich i koperku łyżka posiekanego zielonego estragonu 3 łyżki gęstej śmietany 2-3 łyżki tartej bułki 2 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Ugotowane ziemianki przepuścić przez maszynkę. Następnie dodać do nich posiekany koperek, orzechy, estragon oraz śmietanę.…
Listy
Marchewka w maśle
by Bożena Gronowska • • 0 Comments
Składniki: 80 dag marchewki 6 dag masła 1 łyżeczka cukru sól zielona pietruszka Sposób wykonania: Marchewkę zalać wodą po czym gotować aż prawie cała woda wyparuje, wówczas dodać masło i posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Listy
Pasta pomidorowa do ziemniaków
by Sylwia Batko • • 0 Comments
Listy
Farsz ze szpinaku do ziemniaków
by Lidia Pawluk • • 0 Comments
Składniki: 30 dag mrożonego szpinaku ząbek czosnku sól pieprz 2 łyżki gęstej śmietany 15 dag sera owczego Sposób wykonania: Szpinak wrzucić na gorąca patelnie po czym dodać do niego posiekany czosnek, pokrojony ser i śmietanę. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.