Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z warzyw

Ziemniaki z porem i kminkiem

Składniki: 750 g ziemniaków 150 g pora sól kminek papryka mieolna 2 łyżki koncnetratu pomidorowego 2 łyżki majonezu ząbek czosnku Sposób wykonania: Ziemniaki ugotować w mundurkach po czym je obrać i pokroić w kostkę. Pory pokroić w krązki i sparzyć je wrzątkiem. Następnie majonez wymieszac z koncnetratem pomidorowym i kminkiem. Doprawić do smku solą oraz…

Wigilijna kapusta z grochem

Składniki: 20 dag niełuskanego grochu 50 dag kapusty kiszonej 5 łyżek oliwy z oliwek liść laurowy vegeta pieprz 3 ziarenka ziela angielskiego Sposób wykonania: Groch zalać woda i odstawić na całą noc. Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie w której się moczył około 1 godziny. W między czasie kapustę poszatkować, dodać do niej olej,…

Kapusta z grzybami i suszoną śliwką

Składniki: 3/4 kg kiszonej kapusty garść suszonych grzybów 1 cebula masło mąka kminek cukier suszone śliwki Sposób wykonania; Suszone grzyby zalać wodą i odstawić na całą noc. Następnego dnia dodać je do poszatkowanej kapusty. Podlać jeszcze odrobiną wody i gotować do miękkości na małym ogniu. W między czasie na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę, zagęścić…

Kapusta Wigilijna Igi

Składniki: 1 kg kiszonej kapusty kilka suszonych grzybów 4 łyżki masła 1 cebula pieprz sól Sposób wykonania; Kapustę kiszoną trochę poszatkować po czym lekko opłukać wodą. Następnie przełożyć ją do garnka i zalać taką ilością wody aby była przykryta. Gotować do miękkości. W miedzy czasie wcześniej namoczone grzyby w wodzie również ugotować do miękkości po…