Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z twarogu

Twarożki z przyprawami

Składniki: 200 g twarogu 200 g masła 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 1 łyżka zmielonego pieprzu 1 łyżka czosnku roztartego z solą 1 łyżka posiekanych listków koperku Sposób wykonania: Twaróg utrzeć razem z masłem aby powstała gładka masa. Następnie podzielić ja na 4 części. Każdą z części utrzeć z inną przyprawą: pieprzem, papryką, czosnkiem…

Krem bułgarski

Składniki: 300 g twarogu 100 g masła 1 papryka cebula sól pieprz mleko Sposób wykonania: Masło rozetrzeć aby uzyskało konsystencję gęstej śmietany. Następnie twaróg przetrzeć przez sito i dodać go do masła. Całość wymieszać, rozcieńczając mlekiem. Na koniec dodać posiekaną cebulę oraz paprykę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Sos z twarogu

Składniki: 100 g twarogu ¾ szkl. mleka sól cukier mielony kminek   Sposób wykonania: Twaróg rozetrzeć po czym doprawić do smaku solą oraz cukrem. Następnie dodać mleko i całość ucierać do powstania jednolitej masy.

Pasta twarogowa z wędzonym śledziem

Składniki: 50 dag twarogu 2 wędzone śledzie 1 łyżka oleju 4 łyżki śmietany 1 łyżka gęstego przecieru pomidorowego 1 łyżka musztardy 1 cebula Sposób przyrządzenia: Śledzie obrać ze skórki, usunąć ości i kręgosłupy, drobno posiekać. Twaróg utrzeć na gładką masę z dodatkiem śmietany, dodać śledzie, przecier pomidorowy, musztardę, pokrojoną w kostkę i przesmażoną w oleju…