Składniki: kotlety Sojowe Minutki 1 jajko warzywa wiórki kokosowe olej przyprawy do smaku Przygotowanie: Odpowiednią ilość kotletów ugotować w wodzie z dodatkiem różnych warzyw i naturalnych przypraw. W międzyczasie roztrzepać na osobnej misce jajko i dosypać trochę kokosu. Ugotowane kotlety osączyć. Rozgrzać olej. Kotlety panierować w jajku i kokosie i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Przepis…
Tag: z soi
Sojowe
Pulpety sojowe
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: opakowanie mielonych kotletów sojowych łyżka oleju szklanka wody 1/2 litra bulionu warzywnego z kostki łyżka mąki pęczek świeżego koperku 150 ml. śmietany sól pieprz Przygotowanie: Kotlety w proszku wymieszać ze szklanką wody i odstawić na 15 minut do napęcznienia. Następnie do masy wlać łyżkę oleju i całość wymieszać. Uformować niewielkie kotleciki i obtoczyć je…
Sojowe
Makaron w sosie sojowym z tofu
by Tomasz Kuś • • 0 Comments
Składniki: kapusta pekińska kostka sojowa ser tofu sos sojowy cebula papryka marchew por 2 ząbki czosnku ( wycisnięte na prasce) oliwa z oliwek przyprawy wg uznania łyżka miodu makaron nudle Sposób wykonania: Makaron oraz kostkę sojową gotujemy osobno i odstawiamy. Kostkę najlepiej gotować w bulionie warzywnym, nabierze wtedy specyficznego smaku. Warzywa ( ilość według uznania,…
Sojowe
Wege potrawka z cieciorką i kotletami sojowymi
by Malwina Gzik • • 0 Comments
Składniki: pół puszki cieciorki pół puszki pomidorów cebula czosnek 3-4 pieczarki marchewka 4 kotlety sojowe Minutki vegeta sos sojowy chili bazylia oregano olej Sposób wykonania: Kotlety ugotowałam w wodzie z vegetą, kaszę w osolonej wodzie na sypko. Cebulę obrałam, pokroiłam w półtalarki i wrzuciłam na rozgrzany olej. Dołożyłam pokrojone na pół pieczarki, obraną i pokrojoną…
Sojowe
Sojowe kulki
by Katarzyna Wronowska • • 0 Comments
Składniki: bułka 1/2 szt sól według uznania soja gotowana 250 g cebula 1,2 szt curry 1/2 łyżki jajka 2 szt pieprz czarny 1 według uznania olej 1 do smażenia Sposób przyrządzenia: Soję wymieszać z wcześniej namoczoną bułką, jajkami, podsmażoną cebulą. Przyprawić solą, pieprzem i curry. Formować kulki, smażyć na głębokim oleju. Podawać z kiszoną kapustą.…