Składniki: 200 g twarogu 2 łyżki startego chrzanu 2 łyżki śmietany ½ pęczka koperku sok z cytryny sól cukier Sposób wykonania: Twaróg rozetrzeć dokładnie wymieszać. Następnie dodać do niego chrzan, śmietanę oraz posiekany koperek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, sokiem z cytryny oraz cukrem.
Tag: z serem
Listy
Pasta z twarogu i rzodkiewek
by Waldek Wojciechowski • • 0 Comments
Składniki: 200 g twarogu 2 pęczki rzodkiewek ½ pęczka koperku sok z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Rzodkiewki zetrzeć na tarce po czym odstawić. Gdy puszczą sok, odcisnąć go i dodać do nich rozgnieciony widelcem ser. Dodać jeszcze posiekany koperek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Listy
Pasta jajeczna Mariusza
by Mariusz Nowak • • 0 Comments
Listy
Jajka z rzeżuchą
by Alina • • 0 Comments
Składniki: 15 dag rzeżuchy 2 jajka 1/8 l majonezu Sposób wykonania: Rzeżuchę opłukać po czym drobno posiekać. Następnie jajka ugotowane na twardo pokroić w kostkę i wymieszać z rzeżuchą. Na konie polać majonezem.
Listy
Ser ricotta z piure gruszkowym
by Monika Bartosz • • 0 Comments
Składniki: 15 dkg sera Ricotta 4 łyżki piure z gruszek Sposób przyrządzenia: Gruszki obrać, przekroić na połowę, usunąć gniazda nasienne, pokroić drobno. Tak przygotowane gruszki zmiksować w blenderze. Ser zetrzeć, przetrzeć przez sito, wymieszać z gruszkowym piure, ewentualnie przyprawić. Podawać, jako dodatek do dań, z którymi smak sera i gruszek się komponuje. Przepis na konkurs…