Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z serem

Ser feta zapiekany

Składniki: ser Feta mielona papryka słodka lub ostra do smaku oliwa Sposób przyrządzenia: Ser Feta pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Obsypać papryką, skropić oliwą. Każdy plaster zawinąć w papier pergaminowy do pieczenia. Ułożyć na blasze.  Zapiec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez 5 minut. Podawać z bagietką. Przepis na…

Zimny sos z dodatkiem sera gorgonzola

Składniki: ½ szklanki drobno pokruszonego sera Gorgonzola 1 szklanka majonezu 1 szklanka gęstej śmietany 3 łyżki soku z cytryny Sposób przyrządzenia: Majonez zmiksować ze śmietaną i sokiem cytrynowym, dodać drobno pokruszony ser, wymieszać. Przed podaniem sos powinien być schłodzony w lodówce. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Gabrysię Radosz

Gruszki faszerowane serem gorgonzola

Składniki: dojrzałe gruszki 1 część masła 1 część sera Gorgonzola gęsta śmietana mielona ostra papryka Sposób przyrządzenia: Ser zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami, dodać masło, utrzeć na gładką masę. Gruszki obrać, przekroić wzdłuż na połowę, używając łyżeczki usunąć gniazda nasienne i część miąższu. Powstałe wgłębienie wypełnić masą serową. Gruszki ułożyć na półmisku, polać każdą…

Pasta z sera brie i camembert

Składniki: 10 dkg dobrego masła 10 dkg sera Brie 10 dkg sera Camembert siekany koperek Sposób przyrządzenia: Ser mocno schłodzić, utrzeć na tarce z małymi otworami. W miseczce umieścić tarte sery i masło, wyrobić na gładką masę. Z pasty formować nieduże kulki i obtoczyć w drobno siekanym koperku. Podawać, jako dodatek do białego pieczywa. Przepis…