Składniki: 40 dag owczego sera 5 szalotek 10 dag wydrylowanych czarnych oliwek 1 papryczka chili 1 gałązka rozmarynu 2 listki laurowe kilka ziarenek pieprzu kilka ziarnek ziela angielskiego 1 szkl oliwy Sposób wykonania: Ser pokroić w kostkę a cebulę w piórka. Następnie w słoiku układać warstwami na przemian, ser, cebulę, oliwki oraz przyprawy. Całość zalać…
Tag: z sera
Listy
Kulki z sera z ziołami
by Karolina • • 0 Comments
Składniki: 15 dag serka topionego 7 dag mielonych orzechów włoskich 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Do serka topionego dodać zmielone orzechy i całość dokładnie wymieszać. Z powstałej masy formować małe pulpeciki, które obtoczyć w drobno posiekanych ziołach.
Listy
Pikantna zapiekanka
by Alicja • • 0 Comments
Składniki: 1 duży seler 1 jajko bułka tarta 25 dkg mięsa mielonego 1 cebula olej do smażenia sól, pieprz do smaku 15 dkg ostrego żółtego sera Sposób wykonania: Seler umyć, obrać, pokroić w plasterki, panierować w jajku, bułce tartej, usmażyć na oleju. Blachę wysmarować tłuszczem, ułożyć plastry selera. Mięso wymieszać z cebulką, przyprawić do smaku…
Listy
Kotlety schabowe zapiekane pod serową kołderką Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Składniki: 8 kotletów schabowych 25 dkg tartego żółtego sera o ostrym smaku 2 duże czerwone papryki 4 łyżki oleju sól, kolorowy pieprz Sposób wykonania: Mięso umyć, osuszyć rozbić z dwóch stron, każdy kotlet ponacinać na brzegach w kilku miejscach, natrzeć solą i kolorowym pieprzem. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pociąć na ćwiartki. Na rozgrzanej patelni …
Listy
Ser Brie pieczony z płatkami migdałów
by Kasia Nowak • • 0 Comments
Składniki: 1 serek Brie 1 łyżeczka masła 1 łyżka płatków migdałów Sposób przyrządzenia: Płatki migdałów podsmażyć na maśle aż lekko się przyrumienił. Serek brie ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez około 10 – 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni C. Ser wyłożyć na talerz, polać płatkami migdałowymi i masłem.…