Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z ryby

Ryba z bazylią.

Skład:

  • filety z dorsza albo innej ryby (ostatnio zakochałam się w rybie pod tytułem panga, nie mam pojęcia, co to takiego, ale jest naprawdę dobra, delikatna)
  • cebula
  • pomidory
  • świeża bazylia (może być, rzecz jasna, suszona)
  • sól pieprz
  • sok z cytryny
  • masło

Tilapia z jarzynami.

Skład: 300g filetów z tilapii 1-2 cebule 1-2 pomidory 200-300g pieczarek olej z bazylią olej z czosnkiem Sposób przyrządzenia: Tilapie solimy i smażymy na oleju czosnkowym. Układamy ją w żaroodpornym naczyniu. Warzywa pokrojone w plastry smażymy bardzo krotko na tym samym oleju. Układamy je na rybie, oprószamy sola, pieprzem i polewamy olejem z bazylia. Zapiekamy…

Tilapia po panamsku.

Skład: 30dkg filetów z tilapii 1 banan ¼ soku z cytryny ¼ soku z pomarańcza 1 łyżka masła sól i pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę przyprawić, obsmażyć na złoty kolor i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Obranego banana zmiksować razem z sokiem cytrynowym i pomarańczowym. Miksem zalać rybę ułożoną w naczyniu ,polać roztopionym masłem, posypać pieprzem i…