Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z ryb

Panga duszona z jabłkami

Składniki: 1 kg pangi 1 duża cebula 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich 3 łyżki rodzynek 2 duże kwaśne jabłka 15 suszonych śliwek 1 łyżka masła 1 łyżka mąki sok z jednej cytryny kilka goździków pieprz, sól, olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Filety umyć , osuszyć na papierowym ręczniku, pokroić na małe porcje, skropić sokiem z…

Ziemniaki zapieczone z filetem z łososia

Składniki: 40 dkg filetów łososia 40 dkg ziemniaków 1 cytryna ½ szklanki tartej bułki 2 łyżki oleju pieprz, sól Sposób przyrządzenia: Ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą, ugotować w mundurkach w osolonej wodzie, schłodzić, obrać. Chłodne ziemniaki przekroić w grube plastry. Filet pokroić w plastry. W zroszonym olejem naczyniu żaroodpornym okładać plastry ziemniaków na przemian z…

Zupa rybna z warzywami Pauliny

Składniki: 2 filety z mintaja 1 marchewka por/ biała część/ 1 czerwona papryka liść laurowy sól, pieprz do smaku ½ szklanki śmietany  18% łyżka mąki ½  szklanki posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Filety umyć, osączyć i pokroić w paseczki. Marchewkę i pora umyć, obrać i pokroić w kostkę. Paprykę umyć i usunąć gniazda nasienne, pokroić…