Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z rabarbarem

Ciasto z rabarbarem

Składniki:

  • 1 kg łodyg czerwonych rabarbaru
  • 2,5 szklanki mąki pszennej
  • ½ szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1 jajko
  • 4 żółtka jaj
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka cukru (lub mniej zależnie od preferencji)
  • 1 kostka dobrej margaryny lub masła
  • 2 łyżki kwaśnej kremówki

Pieczona polędwica z rabarbarem

Składniki: – 2 polędwiczki wieprzowe – 1 garść świerzej szałwi – 2 ząbki czosnku – oliwa z oliwek – sól i świeżo mielony pieprz. – 10 Plasterków szynki (najlepiej Prosciutto lub Szynki Parmeńskiej) – 12 młodych łodyg rabarbaru (dobrze umytych) Wykonanie: Połowę szałwii i czosnek utłuc razem w moździerzu dodaj pięć łyżek oliwy. Powstała mieszanką…