Składniki: ½ kg pieczarek 2 łyżki masła 1 cebula 1 serek topiony 1 łyżeczka ulubionych ziół sól pieprz Sposób wykonania: Cebulkę posiekać po czym zeszklić ją na rozgrzanym maśle. Wówczas dodać same pokrojone nóżki pieczarek i chwilę jeszcze dusić. Dodać zioła i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Farszem napełnić kapelusze grzybów. Ułożyć je na…
Tag: z pieczarkami
Listy
Pieczarki do naleśników
by Ewelina Dybała • • 0 Comments
Składniki 50 dag pieczarek pół szklanki śmietany 2-3 żółtka 1-2 cebule łyżka posiekanej natki pietruszki 2-3 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania; Pieczarki pokroić w plasterki i smażyć na suchej patelni aż puszczą sok, wówczas wlać olej i dodać posiekaną cebulę. Trzymać na ogniu aż cebula się zeszkli, wówczas wlać śmietanę. Dokładnie wymieszać i doprawić…
Listy
Pieczarki smażone w cieście
by Urszula Szymkiewicz • • 0 Comments
Składniki: 80 dag dużych pieczarek 40 dag mąki 2 szklanki mleka 2 jaja sok z cytryny olej do smażenia majeranek sól, pieprz Sposób wykonania: Pieczarki oczyścić i oddzielić nogi od kapeluszy. Następnie oprószyć je solą, pieprzem oraz majerankiem i skropić sokiem z cytryny. Natomiast mleko wymieszać z jajkami oraz mąką. Gdy powstanie gładkie ciasto zanurzać…
Listy
Kwaszona kapusta z pieczarkami
by Klaudia Półtorak • • 0 Comments
Składniki: 75 dag kwaszonej kapusty 50 dag pieczarek cebula 3 łyżki oleju 5 dag masła ½ łyżeczki kminku pieprz Sposób wykonania: Kapustę przełożyć do garnka i zalać 1 szklanką wrzącej wody. Wrzucić jeszcze kminek i trzymać pod przykryciem około 30 minut na małym ogniu. Następnie pieczarki pokroić na plasterki a cebulę posiekać i razem poddusić…

