Składniki:
-
- 25 dkg mięsa bez kości
- 20 dkg pieczarek
- 1 litr bulionu mięsnego
- ½ cebuli
- 1 marchewka
- 10 dkg liści szpinaku
- olej
- 2 ugotowane jajka
- gęsta śmietana
- sól, pieprz
Składniki: 20 dkg wołowiny 20 dkg mięsa z kurczaka 20 dkg pieczarek 1 łyżka masła 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka mąki 1 ząbek czosnku 1 pietruszka sól, pieprz, papryka Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić w grubą kostkę, przyprawić cukrem, solą papryką i pieprzem, odstawić na godzinę do lodówki. Pieczarki oczyścić, pokroić obsmażyć na maśle. Mięso, zgnieciony…
Składniki: 50 dkg młodych pieczarek 3 łyżki octu balsamicznego 5 łyżek oliwy z oliwek sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić. W misce wymieszać wszystkie przyprawy, dodać oliwę, wymieszać. Do tak przygotowanej zaprawy włożyć pieczarki, wymieszać, pozostawić na kilka minut, obsączyć. Piec na dobrze nagrzanym grillu, często obracając, do momentu aż się dobrze…
Te warzywa i ser kozi to proste, klasyczne, i wspaniałe połączenie. Składniki: 2 średnie czerwone papryki o wydłużonych strąkach, podzielone wzdłuż na połowę 4 kapelusze dużych pieczarek 1 bakłażan pocięty wzdłuż na grube plastry oliwa z oliwek ocet balsamiczny sól i pieprz 20 dkg ser kozi lub miękki żółty ser 8 kromek chleba tostowego świeża…