Składniki: główka sałaty masłowej czerwona cebula strąk żółtej papryki 4 łyżki oleju 2 łyżki octu winnego sól pieprz łyżeczka przyprawy prowansalskiej Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki. Następnie paprykę pokroić w kostkę a cebule w piórka. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i przełożyć do salaterki. Natomiast do oleju dodać przyprawę prowansalską, sól oraz pieprze.…
Tag: z papryki
Porady i Ciekawostki
Marynowana papryka II Konrada
by Konrad Binkowski • • 0 Comments
Składniki: 1 kg papryki 5 dag soli kilka listków laurowych 1 szkl wody 1 szkl octu winnego 1 szkl oliwy z oliwek Sposób wykonania; Do garnka wlać szklankę wody i ocet, doprowadzić do wrzenia. W między czasie paprykę przekroić na pól i wydrążyć z niej gniazda nasienne po czym przełożyć ją do wyparzonego dużego słoja.…
Porady i Ciekawostki
Marynowana papryka bez skórki Konrada
by Konrad Binkowski • • 0 Comments
Składniki: 1 kg papryki 1 szkl octu winnego 4 łyżki oliwy z oliwek 25 dag miodu szczypta soli Sposób wykonania: Papryki(mogą być różnokolorowe) wrzucić na gorący wrzątek na około 2 minuty. Po tym czasie je odcedzić i obrać ze skórki. Następnie je pokroić, usuwając gniazda nasienne. Ułożyć je w wyparzonych słoikach. Natomiast do rondla wlać…
Porady i Ciekawostki
Marynowana papryka Konrada
by Konrad Binkowski • • 0 Comments
Składniki: 1 kg papryki kilka ząbków czosnku kilka ziaren pieprzu kilka ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 łyżka cukru ½ szkl octu 10% 1 łyżeczka soli 1 łyżka oliwy z oliwek Sposób wykonania: Umytą paprykę przekroić na połówki, usuwając gniazda nasienne. Przełożyć ją do wyparzonych słoików, do każdego dodając po ząbku czosnku. Następnie do…