Składniki: • 2 duże strąki żółtej papryki • 2 duże strąki pomarańczowej papryki • 3 ząbki czosnku • cebula • 2 łyżki octu z białego wina • sól • biały pieprz • 4 łyżki oliwy • kilka gałązek majeranku Sposób przyrządzenia: Papryki przekroić na połówki, oczyścić, usunąć pestki. Ułożyć na blasze stroną przecięcia do dołu.…
Tag: z papryką
Grzyby
Frittata z grzybami
by Dana • • 0 Comments
Składniki: • 50 dag mieszanych grzybów • 1 papryka • 1 cebula • 1 mały seler • 1 – 2 ząbki czosnku • 5 jajek • 4 łyżki startego żółtego sera • olej • sól • mielony pieprz Sposób przyrządzenia: Grzyby opłukać i pokroić. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać 3 łyżki…
Wieprzowina
Gulasz izerskiej wiedźmy
by Bahus • • 0 Comments
Salsy
Salsa.
by Administrator • • 4 komentarze
Przepis na salsę w odrobinę większych ilościach, przepis bez tłuszczu! Składniki: • ½ kg pomidorów • 3 papryki różnokolorowe • 3 średnie cebule • średnia główka czosnku • 3-5 papryczek chilli (lub 2 łyżeczki proszku, lub 3 łyżeczki „Sambal Olek”) • sok z 2 cytryn lub lepiej 3 limonek • utarta skórka z 1 cytryny…
Jajka
Jaja wykwintne.
by Teresa • • 1 Comment
Skład: jajka ugotowane na twardo czarny kawior ostra sypka papryka majonez Sposób przyrządzenia: Ugotowane jajka starannie obrać ze skorupek, podzielić na połówki. Połówki jajek przyprawić ostrą papryką, polać majonezem wymieszanym z kawiorem. Półmisek udekorować zieleniną.