Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Frittata z grzybami

Składniki:


• 50 dag mieszanych grzybów
• 1 papryka
• 1 cebula
• 1 mały seler
• 1 – 2 ząbki czosnku
• 5 jajek
• 4 łyżki startego żółtego sera
• olej
• sól
• mielony pieprz

Sposób przyrządzenia:
Grzyby opłukać i pokroić. Cebulę i czosnek obrać i posiekać.
Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, podsmażyć cebulę z czosnkiem i grzybami, a następnie dusić pod przykryciem około 30 minut. Seler umyć, ugotować na półtwardo, obrać i pokroić w kostkę. Jajka wbić do miski, wsypać ser, roztrzepać widelcem z solą i pieprzem. Do grzybów dodać pokrojoną paprykę, seler i smażyć 3 minuty. Zalać masą jajeczną.
Smażyć na małym ogniu unosząc brzegi friatty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *