Składniki:
- 1 szkl gęstego majonezu
- 2 łyżki migdałów
- ogórek
- 2 łyżki ketchupu
- łyżka koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki posiekanego koperku
- sok z cytryny
- sól
- cukier puder
Składniki: 4 piersi z kurczaka 4 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki soku z limonki 1 łyżka cukru 2 łyżki oliwy z oliwek ½ łyżeczki czarnego pieprzu 1 ogórek 1 łyżeczką posiekanej kolendry Sposób wykonania: Oczyszczone piersi zbić tłuczkiem na grubość 1 cm. Następnie czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do niego sos…
Składniki: 20 dag wędzonego łososia 1 cebula 1 cytryna 3 ogórki konserwowe 1 gałązka koperku 1 awokado Sposób wykonania: Łososia pokroić w kostkę, która ułożyć na środku półmiska. Następnie posiekaną cebulę ułożyć wokół łososia, tworząc tzw. „wianuszek”. Tak sam rozłożyć pokrojone ogórki oraz miąższ z awokado. Na koniec udekorować plasterkami cytryny i gałązką koperku.
Składniki: 4 filety 1 cebula kilka ogórków konserwowych kilka marynowanych grzybków słoiczek kaparów 1 cytryna pieprz Sposób wykonania: Śledzie pokroić w drobniutką kostkę i ułożyć je na środku półmiska. Następnie drobno posiekać cebulę i wokół śledzia zrobić z niej wianuszek. Z grzybami i kaparami postąpić tak samo. Całość oprószyć pieprzem. Na koniec udekorować plasterkami cytryny.